Bledi Gilaj, grantmarrësi individ i LevizALbania në Thirrjen Nr.2 për Aplikime ka përmbyllur projektin e tij të zbatuar në Bashkinë e Lezhës. Gazetari Gilaj, kërkoi mbështetjen e LevizAlbania në thirrjen e dytë për aplikime me idenë për të ndërtuar një platformë në rrjetin social “Facebook”, përmes të cilës do të ngrinte problematikat që shqetësonin më shumë qytetarët dhe të forconte rolin e gazetarëve vendorë në raportimin e çështjeve me ndjeshmëri për komunitetin.

Në këtë kuadër, gazetari nga qyteti i Lezhës nisi ndërtimin e faqës në rrjetin social Facebook të titulluar “Lezha e qytetarëve”, emri dhe jehona e të cilës tashmë njihet relativisht shumë në këtë qytet. Punën e tij grantmarrësi i LevizAlbania e fokusoi fillimisht tek prezantimi i mundësisë që ofronte faqja publike “Lezha e qytetarëve” për gazetarët lokal, në kushtet kur liria e medias dhe hapësirat për të ushtruar profesionin në këtë zonë të vendit nuk janë relativisht të mëdha.

Por, Z. Gilaj, kishte parashikuar në projekt propozimin e tij një rol shumë aktiv të qytetarëve përmes disa formave, dy prej tyre ishin denoncimet me foto dhe video nga vetë ata dhe forma tjetër ishte zëri i tyre i transmetuar për publikun përmes intervistave që do të publikoheshin më pas në faqen “Lezha e qytetarëve”.

Në përfundim të projektit të tij Z. Gilaj realizoi një seri invervistash dhe shkrimesh që I dhanë zë disa çështjeve dhe problemeve të komunitetit lezhian, një pjesë e të cilave morën zgjidhje prej autoriteve vendore.

Cdo link i poshtëshënuar është një histori, lajm apo çështje e trajtuar nga projekti “Lezha e Qytetarëve”, projekt i mbështetur nga LevizAlbania në Thirrjen Nr.2 për aplikime.

7 Janar

Shëtitorja e lumit Drin shkatërrohet para se të përurohet

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/pcb.1179020408801693/1179019538801780/?type=3

13 Janar

Nis Riparimi i Shëtitores

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1255780224459044

17 Janar

Lezhë, përplasjet politike mbajnë peng kryetarët e fshatrave dhe buxhetin e Bashkisë

https://www.facebook.com/notes/lezha-e-qytetareve/lezh%C3%AB-p%C3%ABrplasjet-politike-mbajn%C3%AB-peng-kryetar%C3%ABt-e-fshatrave-dhe-buxhetin-e-bashk/1186211908082543/

29 Janar

Skandal në Lezhë, shkollat e qytetit, ngrohje me turne Bashkia: Po shohim mundësitë, por...

https://www.facebook.com/notes/lezha-e-qytetareve/skandal-n%C3%AB-lezh%C3%AB-shkollat-e-qytetit-ngrohje-me-turne-bashkia-po-shohim-mund%C3%ABsit%C3%AB/1198189160218151/

31 Janar

Publikim fotoje

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1200190130018054

1 Shkurt

Vendvarrimi i Skënderbeut në Lezhë, drejt degradimit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1200188676684866

5 Shkurt

Mbeturinat, Inspektorati Mjedisor paralajmëron Bashkinë Lezhë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1204712499565817

8 Shkurt

Lezhë, nuk ka më vend për varre. Bashkia: Shpresat i kemi te buxheti i sivjetshëm

https://www.facebook.com/notes/lezha-e-qytetareve/lezh%C3%AB-nuk-ka-m%C3%AB-vend-p%C3%ABr-varre-bashkia-shpresat-i-kemi-te-buxheti-i-sivjetsh%C3%ABm/1207252159311851/

8 Shkurt

Paradoks me parkim biçikletash

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1207785152591885

16 Shkurt

Kopshti “Besëlidhja”, 200 fëmijë në rrezik

https://www.facebook.com/notes/lezha-e-qytetareve/kopshti-bes%C3%ABlidhja-200-f%C3%ABmij%C3%AB-n%C3%AB-rrezik/1214458611924539/

17 Shkurt

Qentë endacakë “pushtojnë” Lezhën, qytetarët frikë të lëvizin

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1214470755256658

27 Shkurt

Bashkia e Lezhës shkel ligjin, ul pagat me 10% pa vendim këshilli

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1224868804216853

1 Mars

Lezhë, 1.4 mld lekë buxheti i bashkisë. A do miratohet në këshill?

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1227905747246492:0

1 Mars

Nis nderhyrja në rrugën Lezhë ­ Vau i Dejes

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1227908030579597:0

10 Mars

Shteti i harron, banorët e shtrojnë vetë rrugën: Nuk dalim në votime

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1236078096429257:0

16 Mars

Kopshti "Besëlidhja" në mëshirë të fatit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1243683229002077

16 Mars

Banorët në panik nga Ura e zezë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1243824255654641

17 Mars

Bashkëjetesa e turizmit me papastërtinë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1244574632246270

18 Mars

Varfëria, qytetarët e Lezhës nuk paguajnë tarifën e shërbimit;

Bashkia: nuk kemi para për shërbimet

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1245701048800295:0

20 Mars

Ndotet Lumi i Drinit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1247130331990700

21 Mars

Mbeturinat pushtojnë Lezhën

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1247133661990367

25 Mars

Lezhë, shkarkohet kreu i Këshillit Bashkiak, reagon Ndoka

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1252586558111744:0

26 Mars

Lezhë, banorët e Manatisë protestojnë për rrugën

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1252580648112335:0

26 Mars

Manuali i qytetarit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1252734324763634

26 Mars

Do “vdes” Drini, lumi është kthyer në ujëmbledhës i ujërave të zeza

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1252748014762265:0

28 Mars

"Të jetosh mes 4 rrugëve"

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1254389507931449

1 Prill

Te jetosh në mes të varfërisë dhe ujërave të zeza (video)

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1257650214272045/

2 Prill

Lezhe, kazanët me mbetje duke u derdhur

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1258518460851887

2 Prill

Ujërat e zeza dhe mbeturinat, kryefjala në Shëngjin

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1258653500838383

11 Prill

Situata e mbeturinave në Shëngjin, drejt zgjidhjes

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1265596700144063

3 Prill

Lezhë, rikthehet treni por vetëm për të martat e Shën Andonit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1259856434051423:0

3 Prill

Kriza në Këshillin Bashkiak të Lezhës

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1259860290717704:0

4 Prill

Lezhë, merr zgjidhje problemi i pastrimit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1262288330474900

6 Prill

Lezhë, familjet në nevojë pa ndihmë ekonomike

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1262363030467430

10 Prill

Agonia e palmave në shëtitoren "Wilson" në Shëngjin

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1265604763476590

10 Prill

Lezhë, miliona lekë në projekte që rezultojnë dështime

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1266083103428756:0

12 Prill

Infrastruktura si në mesjetë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1267367876633612

13 Prill

Rregulli i xhunglës për parkimin

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1267379803299086:0

13 Prill

LagjIA Skënderbeg e "harruar"

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1267383876632012:0

14 Prill

Mungesa e VC-ve publike problem permanent

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1269800863056980

15 Prill

A ka klientelizëm në Lezhë?! 2/3 e tenderëve u fituan nga katër firma

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1270940559609677

17 Prill

Banorët: Na sillni ujë, se do paguajmë faturat

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1272170969486636

19 Prill

Degradimi i monumenteve vazhdon

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1274547282582338

22 Prill

Torovica ne "këmbë"

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1277367222300344

24 Prill

Rruga e “re” e spitalit?!

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1278975422139524

26 Prill

"Merimangat" në qytetin e Lezhës

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1280977525272647

29 Prill

Rrjetat e kabllove, Bashkia jep 7 ditë afat

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1283818778321855/?type=3

5 Maj

Tregu i fruta perimeve, mes papastërtisë dhe konkurencës së pandershme

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1289420624428337

7 Maj

Lezha, ende pa muze arkeologjik-historik-etnografik

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1291521850884881

15 Maj

Shëngjini nuk është gati per sezonin

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1299206986783034

16 Maj

Lezhë, banorët e lagjes “Skënderbeg” apel bashkisë për trotuarët

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1299208786782854

19 Maj

Lezhë, vonesat në Këshillin Bashkiak lënë studentët pa bursa

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1302596149777451/?type=3

19 Maj

Lezhë, Zefi: Bashkia ka gati projektin për Muzeun

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1302629519774114/?type=3

19 Maj

Lezhë, dështon dëgjesa publike, shoqatat dhe organizatat nuk marrin pjesë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1302611823109217

19 Maj

Lezhë, “rrjetat e kabllove”/ Bashkia shtyn afatin deri më 25 Maj

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1302636476440085

19 Maj

Lezhë, lumi Drin pushtohet nga Kallamishtet

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1302615146442218

20 Maj

Lezhë, vendimet e Këshillit Bashkiak nuk publikohen që prej 7 muajsh

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1302621116441621/?type=3

20 Maj

Lezhë, patriarkalizëm në institucione vendore dhe qendrore

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1302671663103233

21 Maj

Projekte për shkollën “Kolin Gjoka”, por vetëm në letër; në ambientet e amortizuara akomodohen dy kopshte

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1304369182933481

23 Maj

Cilat janë shqetësimet kryesore për banorët e Lezhës?

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1318548854848847/

25 Maj

Dëgjesa publike, qytetarët “braktisin” bashkinë

buxheti afat-mesëm 2018-2020 diskutohet vetëm me administratën

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1307268415976891

1 Qershor

Fshati i ngre shtëpi familjes së varfër në Fishtë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1315304995173233

5 Qershor

"Qyteti pa rampa"

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1318201681550231

5 Qershor

Lumi Drin apo “kanali drin”

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1318208148216251

6 Qershor

"Merimangat" në Qytetin e Lezhës, kalon prap afati

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1318211348215931

7 Qershor

Shkollat, projekte ka, por vetëm në letër

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1318213538215712

8 Qershor

Lezhë, mungesa e banjove publike problem që nuk u zgjidh kurrë!

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1321729661197433

11 Qershor

Cilat janë shqetësimet kryesore për banorët e Lezhës?

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1319731348063931/

13 Qershor

Lezha i rikthehet projektit të riciklimit dhe rrit tarifat. pikëpyetjet për realizimin e planit të ri për diferencimin e mbetjeve!!!

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1325436177493448

18 Qershor

Monumentet e Lezhës në rrezik

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1330935933610139/?type=3

18 Qershor

Shëngjini, problem hapësirat publike

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1330938453609887/?type=3

21 Qershor

Këshilli, “peng” ndihmën ekonomike prej 3 muajsh, këshilltarët kërkojnë votën

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1333768959993503

30 Qershor

Pse u krijuan përplasjet në këshill, që tashmë ka mbetur në ngërç me dy kryetarë. Kryebashkiaku paralajmëron: do kërkoj shpërndarjen e tij.

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1342727629097636

2 Korrik

Lezhë, bllokimi i buxhetit shkatërron rrugët

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1344238758946523/?type=3

4 Korrik

Zhbllokohet ndihma ekonomike për 3 muajt e fundit, Këshilli Bashkiak kërkon ndjesë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1346357718734627/?type=3

5 Korrik

Gjoba për personat që djegin mbeturinat në kontejnerë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1347443408626058/?type=3

5 Korrik

Plazhi i Tales, mungojne rojet bregdetare dhe ambulancat

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1347470751956657

6 Korrik

Sezoni turistik në Lezhë, Ndreca: Të gjithë në gadishmëri

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1347487065288359

8 Korrik

Shteti braktis turizmin, bizneset shtrojnë rrugën te “Rana e Hedhun”

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1350211938349205

10 Korrik

Ujërat e zeza ndotin shëngjinin

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1352106874826378

11 Korrik

Drini i Lezhës, lumi që po “vdes”

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1352674341436298

11 Korrik

Miratohet buxheti 7 muaj nga nisja e vitit! PD-PS bashkojnë votat në Lezhë, i ndizet drita jeshile investimeve

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1352679791435753

12 Korrik

Parlament rural në Lezhë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1353752097995189

13 Korrik

Kanali i Fildanes, nje kosh i madh mbeturinash!

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1353753501328382

16 Korrik

Lezhë, infrastruktura lë për të dëshiruar

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1356823157688083

16 Korrik

Projekti i ri për menaxhimin e mbetjeve, drejt dështimit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1357416277628771

17 Korrik

Shëngjin, banorët: Nuk jemi furnizuar me ujë të pijshëm

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1358806570823075

19 Korrik

Shengjin, pas 48 oresh rikthehet furnizimi me ujë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1360443280659404/?type=3

23 Korrik

Bashkia, e pafuqishme për të rritur investimet, buxheti i bashkisë shkon për paga dhe shpenzime operative

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1363898900313842

24 Korrik

Skandal, investim 1 miliard lekë dhe fshati pa ujë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1365726153464450

31 Korrik

Bashkia, tender pa konkurrim për rrugën Kune-Shëngjin, e fiton familja e administratorit ...

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1370163129687419

7 Gusht

Bashkia zëvendëson administratorin e balldrenit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1377641365606262/?type=3

14 Gusht

Lezhe, 135 vatra zjarri

Ndreca: Bashkite te akordojne me shume fonde per emergjencat civile

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1383533798350352

16 Gusht

Bashkia lezhë i kërkon ministrisë së kulturës rrethimin e memorialit të “SKËNDERBEUT”

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1385416438162088/?type=3

17 Gusht

Reportazh për varfërinë dhe papunësinë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1384434341593631/

20 Gusht

Lezha zgjidh çështjen e varrezave për 50 vite

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/photos/a.114801355223609.6926.114801265223618/1388598804510518/?type=3

20 gusht

Reportazh për turizmin dhe kulturën

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1388571514513247/

24 Gusht

Reportazh për mbetjet urbane

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1391143780922687/

24 Gusht

Temperaturat e larta sjellin probleme në bujqësi

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1391682217535510

26 Gusht

GRA & VAJZA; Programe punësimi ka, por punë jo

https://www.facebook.com/notes/lezha-e-qytetareve/gra-vajza-programe-pun%C3%ABsimi-ka-por-pun%C3%AB-jo/1393330370704028/

26 Gusht

Reportazh infrastruktura dhe uji i pijshëm

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1393509414019457/

27 Gusht

Transparenca, programi i harruar nga Bashkia e Lezhës

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1393538734016525

31 Gusht

Reportazh për bujqësinë dhe kanalet e kullimit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/videos/1396902993680099/

31 Gusht

Qytetarët nuk paguajnë tarifen e sherbimit, do përfshihen në faturën e ujit

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1397846623585736

1 Shtator

Braktisja e shkollës, dy fenomenet shqetesuese në Lezhë

https://www.facebook.com/lezhaeqytetareve/posts/1398711050165960

2 Shtator

Kullimi, mungesa e fondeve i shuan shpresat fshatit

https://www.facebook.com/notes/lezha-e-qytetareve/kullimi-mungesa-e-fondeve-i-shuan-shpresat-fshatit/1399283456775386/