Lëviz Albania

LEVIZALBANIA - PËR NJË DEMOKRACI TË FORTË VENDORE LEVIZALBANIA – LOCAL DEMOCRACY IN ACTION

LEVIZALBANIA - PËR NJË DEMOKRACI TË FORTË VENDORE LEVIZALBANIA – LOCAL DEMOCRACY IN ACTION

Thirrja Nr.6 - Kalendari i Sesioneve Informuese të LevizAlbania

Thirrja Nr.6 - Kalendari i Sesioneve Informuese të LevizAlbania

LevizAlbania, projekti që synon të forcojë demokracinë vendore dhe përmirësojë qeverisjen vendore, përmes nismave të ideuara nga aktorët e shoqërisë civile, individët dhe grupet informale ka shpallur Thirrjen për Aplikime Nr. 6.

Thirrja për aplikime numër 6-të vjen në kuadër dhe të nisjes së fazës së dytë (2019-2023) të implementimit të projektit të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim për Bashkëpunim, i cili zbatohet nga konsorciumi i tre organizatave shqiptare: “Fondacioni Shoqëria e hapur për Shqipërinë”, “Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim” dhe “Co-PLAN – Instituti për Zhvillimin e Habitatit”.

Për të informuar target grupet e interesuara, organizatat e shoqërisë civile, individët, grupet informale dhe qytetarët aktiv në komunitet, projekti LevizAlbania do të organizojë katër sesione informuese, sipas kalendarit të poshtë-shënuar:

 • Sesioni informues në qytetin e Vlorës

           09 Tetor 2019, ora 10:00 në Hotel Bologna

 

 • Sesioni informues në qytetin e Shkodrës

           10 Tetor 2019, ora 11:00 në Hotel Rozafa

 

 • Sesioni informues në qytetin e Elbasanit

           11 Tetor 2019, ora 10:00 në Hotel Imperial

 

 • Sesioni informues ONLINE

           14 Tetor 2019, ora 11:00 LIVE në Facebook @LevizAlbania

#LevizAlbania #LevizPërDemokracinëVendore #Angahzohi #Apliko #Thirrja6

VACANCY: Finance Officer - DEADLINE: 12/08/2019

VACANCY: Finance Officer - DEADLINE: 12/08/2019

Background information

 

This is a project of Swiss Development Cooperation and implemented by a consortium of three Albanian organizations, Open Society Foundation for Albania (OSFA), Partners Albania and Co-PLAN. LevizAlbania is an innovative project designed to have a catalytic effect on local democracy in Albania. The project is already in its second phase which will be implemented in the period July 2019 - June 2023.

Responsibilities (General)

Assist and complement the work of the Finance Manager in order to improve further the efficiency of financial management of the LevizAlbania Project and Grantees’ financial reporting. The position will also cover the financial management, coordination and day to day financial transactions for the CAI (individual grantees) grant instrument.

Responsibilities/Duties (Summary of key functions)

On Management and maintenance of financial system:

 • Prepare and update excel diaries every week for cash, banks and VAT;
 • Data entry for the purchases and withholding tax;
 • Organization and checking the financial documentation at the end of the month along with the FM;
 • Monitoring procedural compliance with individual contracts;
 • Monitoring procedural compliance with grant implementation;
 • Assistance in the preparation of payments and checks as well as stamping of documentation after payments execution;
 • Settlement of VAT invoices in the files after receipt of reimbursements by the Prime Minister Office;
 • Assistance in financial reporting of grantees, photocopying and filing of grant files together with FM.
 • Manages the Cash Box, analysis of cash box, and daily need acquisitions;
 • Coordinate with finance manager for office needs in cash, and cash inflows;
 • Responsible for cash data input into Grant Management System (GMS);
 • Reconciles cash on weekly basis with finance manager and in monthly basis with ED;

On Grants Administration and Technical Assistance

 • Support Finance Manager on issues related to grants management:
 • Support to track grant disbursements;
 • Tracks grant financial reporting;
 • Monitor use/implementation of grant funds/budget;
 • When needed, controls grant financial implementation;
 • Assess grantee financial management capability and provide technical assistance and training as required to ensure the grantee is capable of meeting regulations for financial management, accounting, and financial reporting;
 • Review grantee financial reports and make recommendations for follow-up action or technical assistance;
 • Review individual grantees financial reports. Support Grant Managers in preparing regular financial reports for the Consortium and SDC;
 • Support data entry into Grant Management System

Education

 • University degree (Bachelor) in finance, accounting or business administration.

Experience and skills  

 • At least 3 years of relevant working experience in finance, accounting or book keeping.
 • Very good knowledge of NGO Albanian financial-related legal framework (tax, accounting standards)
 • Very good communication and coordination skills
 • Ability to adapt and to be flexible
 • Ability to work independently and self/organizational skills
 • Ability to work harmoniously with people from different cultural backgrounds;
 • Resourcefulness, good interpersonal skills and ability to work in a multi-cultural, multi-ethnic environment with sensitivity and respect for diversity;
 • Demonstrated ability to develop and maintain effective work relationships with and between different levels and types of project personnel and counterparts;
 • Excellent PC user skills in Microsoft Office package, particularly in Excel (formulas, pivot tables, etc.).

 

Language Requirements:  

 • Strong skills in written communications in English particularly in preparing financial reporting;
 • Excellent spoken English is also required.

Compensation offered:

Remuneration budgeted for the position is as per the industry standards. Offers shall be commensurate with the qualifications, experience and salary history of the selected candidate.

 

APPLICATION PROCEDURES:

The application should include a cover letter and the CV in English. Other supporting documents are welcomed. Please indicate in e-mail subject specification about your application: Application - Project Finance Officer - Name Surname. The application should arrive not later than 12 August 2019 via email to: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo..

Only short-listed candidates will be contacted for interviews.

Çmime për mbështetjen e gazetarisë së pavarur nga projekti zviceran LevizAlbania

Çmime për mbështetjen e gazetarisë së pavarur nga projekti zviceran LevizAlbania

Në një nga aktivitetet që shënojnë mbylljen e fazës së parë, projekti zviceran LevizAlbania dha çmime njohjeje për pesë gazetarë të pavarur

Të hënën më 17 Qershor LevizAlbania mbajti një aktivitet të veçantë për të nxjerrë në pah mbështetjen që i ka dhënë nismave civile dhe mediatike gjatë katër viteve të shkuara, për të prezantuar portalin online PortaVendore.al dhe për të dhënë çmimë për gazetarë që punojnë me këtë portal.

“LevizAlbania është një nga instrumentet me anë të së cilit Shqipëria dhe Zvicra bashkëpunojnë për të prodhura ndryshime demokratike. Unë kam parë përmes shembujve konkretë se si të rinj kanë qëndruar përballë bizneseve të mëdha dhe i kanë ndikuar për të përmirësuar standardet mjedisore. Të tjerë të rinj kanë qëndruar përballë kryetarëve të bashkive për t’i bërë ata që të marrin parasysh nevojat e komunitetit. Aktivisitë të tjerë, paqësisht dhe brenda sundimit të ligjit kanë ndërprerë ose ndalur shkatërrimin e lumejnve të rëndësishëm dhe hapësirave të tjera përmes protestave dhe aksioneve të tyre”, tha Ambasadori zviceran Adrian Maître.

Aktiviteti u hap më një shfaqje teatri rruge nga Albania Community Assist (ACA) ku disa të rinj përshkruajnë ngjarjet tipike zgjedhore, manovrat politike dhe sjelljet e kryebashkiakëve që ndryshojnë pas zgjedhjeve.

“LevizAlbania mori mbi 1,300 aplikime përmes pesë thirrjeve për propozime që stimulojnë ndryshimin dhe kërkojnë më shumë demokraci, më shumë përfshirje në vendim-marrje, më shumë transparencë, dhe më shumë investime në favor të qytetarëve. Projekti ka përmbushur një nga misionet e veta kryesore duke arritur 56 bashki ose 92% të territorit të Shqipërisë”, tha kreu i konsorciumit që zbaton projektin LevizAlbania, Andi Dobrushi.

Tre gazetarë të pavarur morën çmime nga projekti, si njohje e punës së tyre raportuese. Çmimi për Artikullin Më Të Mirë Investigativ u dorëzua nga Ambasadori zviceran Adrian Maître për gazetaren Fatbardha Nergjoni, një gazetare e lirë nga Elbasani. Çmimi për dy Artikujt Më Të Mirë Të Thelluar shkuan për gazetarët Sami Curri dhe Geri Emiri.

Anëtarët e jurisë gjithashtu dhanë certifikata mirënjohjeje për redaktoren e Porta Vendore Elisa Gjerani dhe gazetarin Artan Rama, për kontributin e tyre në këtë platformë.

Një prezantim në video tregoi përfitimet nga platforma Porta Vendore si një hapësirë virtuale për arkivimin, shkëmbimin, raportimin dhe informimin mbi përformancën e qeverisjes vendore. Ky portal sjell së bashku gazetarë të pavarur dhe investigativ të cilët shkruajnë dhe raportojnë mbi çështjet e qeverisjes vendore. Portali i shërbën qëllimit të rritjes së transparencës dhe llogaridhënies nga ana e bashkive, si dhe informimit dhe edukimit të qytetarëve mbi të drejtat e tyre në lidhje me autoritetet e zgjedhura.

Java e Demokracisë Vendore paraqiti nisma civile të suksesshme të aktorëve të shoqërisë civile

Java e Demokracisë Vendore paraqiti nisma civile të suksesshme të aktorëve të shoqërisë civile

Një rritje e interesit për veprime civile të cilat kërkojnë qeverisje vendore më të mirë u theksua gjatë ‘Javës së Demokracisë Vendore’ nga ‘LëvizAlbania’

Nga 23 deri në 26 Prill projekti me financim zviceran ‘LëvizAlbania’ organizoi ‘Javën e Demokracisë Vendore’ – një seri eventesh për prezantimin dhe diskutimin e nismave dhe aksioneve të cilat përmirësojnë qeverisjen vendore. Nga siguria ushqimore, përfshirja e zonave rurale, financat e bashkive, aktivizmi rinor, dhe kopshtet/çerdhet, aktivititetet  përfshinë qindra aktorë të angazhuar në demokracinë vendore në Shqipëri.

“Gëzohem që aktivizmi civil në Shqipëri është në rritje dhe që mbështetja nga Zvicra mundet të kontribuojë. Gëzohem që ne po luajmë një rol në mobilizimin e angazhimit të qytetarëve. Synimi përfundimtar është: bashki funksionale, demokratike dhe efektive, të cilat i shërbejnë qytetarëve duke u përpjekur sa më shumë”, tha Ambasadori zvceran Adrian Maître, në aktivitetin përmbyllës.

Në një kohë kur angazhimi i fortë i qytetarëve është i nevojshëm në Shqipëri, java e aktiviteteve theksoi disa shembuj të suksesshëm nga grupe dhe individë të cilët ishin në gjendje që të rrisnin ndërgjegjësimin mbi çështje të ndryshme, dhe të krijonin presion për përgjigje më të mira nga autoritetet vendore.

Në aktivitetin e parë, u krye një debat mbi sigurinë ushqimore – një çështje që ka ngritur shqetësim kohët e fundit. “Situata është mjaft alarmante dhe rrezikon të kontaminojë të gjithë zinxhirin ushqimor dhe madje edhe të kthehet në burim sëmundjesh infektive. Duhet një ndërhyrje kapilare dhe ndryshim legjislacioni, pasi në situatën e tanishme pushteti lokal pak gjë ka në dorë që të përmirësojë kushtet e tregtimit”, tha Granit Sokolaj duke iu referuar një monitorimi që projekti i tij kreu në 10 tregje të kafshëve nëpër Shqipëri.

Java e Demokracisë Vendore përfundoi me një prezantim mbi arritjet kryesore të ‘LëvizAlbania’ në katër vitet e fundit në mbështetje të angazhimit civil dhe demokracisë vendore.

Gjatë fazës së parë projekti mbështeti 166 nisma dhe aksione nga grupe dhe individë nga 56 bashki – nga një total prej 1,298 propozimeve të marra. Projekti trajnoi dhe këshilloi grupe civile dhe aktivistë mbi konceptimin dhe propozimet e projekteve, financimin dhe krijimin e rrjeteve. Një gamë e gjerë nismash u mbështetën deri tani që prekin shumë aspekte dhe çështje vendore, si mbrojtja e mjedisit, financat publike, dhe transparenca bashkiake.

FORUM DEBATI MBI SIGURINË USHQIMORE - #JDV19

FORUM DEBATI MBI SIGURINË USHQIMORE - #JDV19

LevizAlbania nisi Javën e Demokracsië Vendore 2019, një traditë që mban markën e projektit që financohet nga Agjencia Zvcierane për Zhvillim dhe Bashkëpunim dhe zbatohet nga konsorciumi i tre organizatave të suksesshme shqiptare si “Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë”, “Partnerët Shqipëri për Zhvillim dhe Ndryshim” dhe “Co-PLAN”

Aktiviteti që çeli siparin e Javës se Demokracisë Vendore, iu dedikua sigurisë ushqimore. Një forum i hapur, i konceptuar për të zhvilluar një debat konstruktiv midis aktorëve të ndryshëm që punojnë në këtë fushë, dhe për të advokuar për më shumë transparencë dhe llogaridhënie të insitucioneve shtetërore, në nivel qëndror dhe vendor. Në tryezë ishin të pranishëm aktivistë dhe organizata të mbrojtjes së konsumatorit, ekspertë të fushës së sigurisë ushqimore, gazetarë, ekspertë ligjorë, përfaqësues të pushtetit vendor dhe qëndror si dhe të tjerë donatorë që punojnë në këtë fushë.

LevizAlbania, ka mbështetur disa nisma, përmes të cilave janë monitoruar tregjet e hapura në bashkitë e vendit, nisma që kanë sjellë rezultate konkretë: jo vetem kanë informuar qytetarët mbi situatën e tregjeve dhe të detyrimeve që kanë njësitë administrative vendore për krijimin e kushteve të duhura të tregëtimit, por edhe kanë ndikuar që organet e pushtetit vendor të marrin masat për përmirësim të situatës në disa prej bashkive. 

Organizatat e shoqërisë civile theksuan nevojën e ndërgjegjësimit dhe informimit më të gjërë të qytetarëve mbi të drejtat e tyre si konsumatorë, duke referuar edhe mjete ligjore dhe adminstrative që mund të përdoren në mbrojtje të të drejtës së tyre konsumatore. #LevizAlbania

#LevizPerDemokracineVendore #Angazhohu #SillNdryshimin #JDV19

Nënshkrimi i Marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave të Shqipërisë dhe Konfederatës Zvicerane

Në datë 8 janar 2016 u zhvillua në Shkodër ceremonia e hapjes zyrtare të projektit LevizAlbania – Demokracia Lokale në Veprim. LAl është një projekti i financuar nga Konfederata Zvicerane që synon forcimin e demokracisë vendore.

Në fjalën e tij të hapjes, Z. Andi Dobrushi, Drejtuesi Ekzekutiv i OSFA, në emër të konsorciumit zbatues të projektit (Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë, Co-PLAN dhe Partnerët Shqipëri) theksoi se LevizAlbania synon që të nxisë kërkesën për llogaridhënie nga qytetarët që të mund të sjellin ndryshime pozitive në komunitetet ku ata jetojnë.
Në këtë aktivitet ishte pjesëmarrës edhe Ambasadori i Zvicrës, z. Christoph Graf. “ Demokracia fillon në nivel vendor, në qytetet, fshatrat dhe lagjet tona. Një demokraci e shëndetshme kërkon ushtrimin e mekanizmave të kontrollit apo të presionit për të gjetur zgjidhje”– theksoi Ambasadori Graf në fjalën e tij. “Ka ardhur koha për organizatat e shoqërise civile shqiptare dhe grupet qytetare të largohen nga pozitat e apatisë, të ankesave nëpër kafene ose vetëm pjesëmarrjes nëpër salla konferencash. Kur qytetarët e çdo fshati, komuniteti ose rajoni gjejnë mënyra për tu shprehur ose ndjejnë që zëri i tyre dëgjohet nga autoritetet, atëhere mund të themi që demokracia funksionon”.

Zëvendës Kryeministri Niko Peleshi, cilësoi se transparenca dhe aksese në vendimmarrje të publikut janë shtylla të demokracisë vendore për mbështeten nismave të përbashkëta të shoqërisë civile dhe bashkive te reja.

Aktiviteti u përshëndet edhe nga Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës Znj. Voltana Ademi, e cila vlerësoi rolin e shoqërisë civile për Bashkinë e Shkodrës. “ Bashkia e ka kthyer në prioritet mbështetjen dhe partneritetin me organizatat në nivel vendor për nje vendimarrje dhe demokraci vendore më të mirë. Sic mu referua edhe nga ekipi i LevizAlbania, është një lajm i mirë që LevizAlbania ka marrë shumë aplikimi nga/për Shkodrën”.

Në këtë aktivitet u nënshkrua edhe Marrëveshja Dypalëshe ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërise dhe Konfederatës Zvicerane për projektin, dhe morën pjesë përfaqësues të shoqërisë civile, gazetarë, intelektualë, aktivist dhe përfaqësues të pushtetit vendor.

View the embedded image gallery online at:
https://levizalbania.al/sq/lajme?start=120#sigProIdf4a3283138

Pazari i Ri, Pallati Nr. 74, Kati 2, Tiranë

+355 44 500 153